Introduktion

Nämen hallå där era smilfinkar!

Detta är alltså min första blogg någonsin, konstigt kanske många anser men jag har helt enkelt inte känt något behov av att dela med mig av mitt, till synes, väldigt enkla och vardagliga liv fram tills nu. Men det ska det bli ändring på.

Det är nämligen så att jag, om mindre än två veckor, ska åka till Japan, för utbytesstudier i hela 4 månader. Studierna ska ske på en ort vid namn Akita, cirka 50 mil norr om Tokyo. Orten är känd för sina vackra kvinnor, Akita Bijin, och sin egna hundras, Akita, som har blivit mycket känd genom hunden Hachiko som var med i filmen ”Hachiko – En vän för livet”.

Nog om staden nu, vet ändå inte så mycket mer om den i skrivande stund. Jag är säker på att det kommer att bli ändring på det under min vistelse.

Varför blev det just Japan och Akita av alla ställen i hela vida världen som jag åker som utbytesstudent till? Det vill ni allt gärna veta va? Faktum är att jag hade 6 olika ställen jag valde mellan och sedan blev jag tilldelad en nominering vid detta universitet. Så av de 6 universitet och länder jag valde mellan var det slumpen att det just blev Japan. Vilket jag nu känner stor tacksamhet över. Dels för att det är ett fjärran land jag inte läst så mycket om innan och dels för att jag vet att kulturen där är såpass annorlunda Sveriges att det ändå känns som ett måste att åka dit någon gång i livet.

Att jag skriver denna blogg är dels för att jag ska kunna skriva av mig, precis som en dagbok, och kunna läsa alla mina inlägg och minnas denna resa för resten av mitt liv, och dels för att ni läsare ska kunna få läsa om vad jag håller hus och vad jag får vara med om. Det ska bli ett sant nöje att få dela erfarenheter, upplevelser och kulturkrockar med er.

Stay in touch mina vänner, på återseende

/Mattias

Annonser
Categories: Innan resan | Etiketter: , , , , , | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Introduktion

  1. Stina

    Oh va roligt, nedräkningen har börjat! Uppdatera oss ofta! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: