En liten försmaksresa till Champagne, Frankrike

Som jag tidigare nämnt så är min flickvän Johanna i Troyes på utbytesstudier. Troyes ligger i regionen Champagne-Ardenne som är känt för, håll i hatten, det mousserande vinet Champagne. Dock blev det inte en enda droppe av drycken, vi gömde helt enkelt bort det…Anyhow, hon har bott där sedan februari och det var en självklarhet för mig att åka ned för att hälsa på henne.

Jag var nere i Frankrike i 9 dagar och 9 nätter, det kändes alldeles för kort, men all tid är väl för kort när man vet att man ska lämna varandra inom en snar framtid. Men, vi var positiva och vi hann med en hel del faktiskt, det var mycket trevligt.

Det började med att jag fick vänta i ungefär tre timmar i Paris innan mitt tåg gick. Den tiden spenderades med att titta på det majestätiska Eiffeltornet och paradgatan Champs-Élysées. Attraktioner jag sedan tidigare sett, men de går egentligen aldrig att få nog av. Sedan var det även bestämt att jag och Johanna skulle till Paris dagen innan jag skulle åka hem också så det fanns mer tid, vilket skulle visa sig vara perfekt, men mer om det senare i inlägget. Här kommer bilder från första besöket i Paris denna resa.

IMG_1884

IMG_1875

Som ni kan se på dessa bilder var det ljuvligt väder när jag anlände. Faktum är att det höll i sig hela veckan. Varje dag var det i stort sett klarblå himmel och drygt 20 grader i solen. Kunde inte bli bättre.

När jag kom fram till Troyes överraskade Johanna mig på centralen, hon hade smitit tidigare från sin lektion, busigt. Dock gick jag ut genom fel ingång så hon kunde inte överraska mig ordentligt då hon stod vid huvudingången…Typiskt. Men hon ringde mig och vi gick hem till lägenheten och jag fick se hur hon och hennes tyska rumskamrat Kristin bodde. En rymlig lägenhet i ett lugnt och fint område, vad jag märkte i alla fall. Dock skulle det pågå en hel del skumraskaffärer i pizzabutiker och så vidare, men om detta bara var rykten eller om det faktiskt var så återstår att se.

På fredagen, den tredje dagen, åkte jag och Johanna till en outlet och shoppade otroligt billigt, har aldrig gjort sådana fynd i hela mitt liv, jag var i himmelriket. Märkeskläder hit och märkeskläder dit. En skjorta och lite träningskläder blev det första rundan. Det skulle även bli en andra runda, men då var jag själv och köpte två polotröjor, en från Lacoste, märket som faktiskt kommer från Troyes, och en från Polo Ralph Lauren. Även dessa otroliga kap.

Till helgen hade vi bjudit in, vad som kändes som halva Troyes, till lägenheten på svenskt taco- och mellomys. Det blev lyckat och jag fick komma igång en del med engelskan då ingen pratade svenska, mycket märkligt. Fel låt vann men vi hittade en pub/klubb som vi drog till och fortsatte kvällen.

Det var egentligen på söndagen som den riktiga ”sommarvärmen” drog igång och vi sparkade av oss kläderna och solade. Helt ofattbart, redan i början av mars, men jag klagar inte.

Veckan flöt på och tiden gick otroligt fort. På tisdagen skulle vi hyra cyklar och åka till en mysig liten sjö 25 kilometer från staden. Organiserade som vi svenskar och tyskar (rumskamraten Kristin) är så kollade vi upp öppettider och hur vi skulle bära oss åt för att hyra cyklarna. Problemet är bara att Frankrike är ett extremt oorganiserat land. Självklart var inte cykeluthyrningen öppen och fy tusan vad vi krånglade med detta. Jag tror att vi gick runt hela staden för att få ett ordentligt svar på hur vi skulle göra. Vissa sa att det gick att hyra utan att det var öppet där, vissa inte. Inte ens ägaren av cykeluthyrningen visste hur det fungerade, tvi vale säger jag bara. Men vi gjorde det bästa av dagen och det blev bra tillslut ändå.

På torsdag morgon åkte vi till Paris för att ta in på hotell och tillbringa natten innan jag åkte hem på fredagen. När vi väl kom fram gick vi direkt till Musee du Louvre, där jag aldrig varit förr så det var fräckt. Dessvärre gick vi aldrig in då priset klockan inte riktigt var vår vän. Det fanns så mycket vi skulle hinna med på bara en eftermiddag. Vi gick sedan och köpte baguetter (såklart!) och satte oss i en mysig park. Vi hade bestämt att senare på kvällen åka till Montmartre, Moulin Rouge och Notre Dame. Ställen jag heller inte besökt sedan innan (vad gjorde jag egentligen i Paris första gången?). Montmartre blev jag helt förälskad i, otroligt mysig och pittoresk stämning. Dit ska jag flytta när jag blir stor och dricka vin och ställa ut mina målningar, it is decided. Notre Dame var väldigt mäktigt men med Montmartre i bakhuvudet var detta bara en attraktion på vägen, lite synd kan man tycka men så här i efterhand inser jag det mer.

Vid Notre Dame åt vi även en mysig middag och pratade igenom minnena från veckan som gått. För på fredagen tog jag bussen till Beauvais. Det var ett oerhört jobbigt farväl tyckte jag men det är bara att bita ihop för i augusti träffas vi igen. Tack för denna veckan!

IMG_1908 IMG_1906 IMG_2036 IMG_2059

Ja, nästa resa blir betydligt mer utmanande. Men Frankrike har varit oerhört roligt och det har varit kul att se att Johanna har jättefina vänner och faktumet att hon är lycklig underlättar en hel del för mig med.

Tack för mig/ Mattias

Annonser
Categories: Innan resan | Etiketter: , , , , , , , , , , | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “En liten försmaksresa till Champagne, Frankrike

  1. Tack själv för den där veckan, den bästa sedan jag kom hit! Puss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: