Första veckan gjord!

Nu är alltså den första veckan gjord här i Akita. Det har varit många nya intryck och många nya bekantskaper. Veckan har inte varit en dans på rosor hela tiden. Det har verkligen gått upp och ned, jag antar att det kommer att fortsätta så, för det är alltid jobbigt i början, när rutinen inte infunnit sig än riktigt.

Sen det senaste inlägget har jag fixat några av mina problem, jag har skaffat wifi så nu sitter jag här och kan surfa hur mycket jag vill trådlöst. Jag har även fixat så att jag kan ladda alla mina elektroniska prylar och det är minst sagt guld värt.

I skolan har vi haft orientation på orientation på orientation. De slutar aldrig och jag får inte ut någonting av dem heller. Ser verkligen fram emot att få börja mina kurser, för i fredags sökte jag dem. Jag ska läsa fyra kurser och jag hoppas att det kan bli bra. Kurserna jag ska läsa om jag nu får dem är som följer; Japanese 101, Criminal Justice through Film and Literature, Introduction to Global Studies och sist men inte minst Introduction to East Asia.

Med dessa kurser hoppas jag kunna få ut det bästa av tiden här i Japan. Jag har även reflekterat en hel del över skillnaderna mellan Japan och dess invånare och Sverige och dess invånare. Jag tror att det var i onsdags som jag och mina nyfunna svenska vänner skulle gå till ett shoppingcenter som heter Aeon. Vi hade fått höra att det skulle ta 30 min att gå. Men när vi gått i 40 minuter och var påväg att ge upp stannar en bil på vägen. Det var en kvinna med sitt barn som vevar ned rutan och skriker ”Aeon? Aeon?”. Hon ville alltså erbjuda sig att köra oss till Aeon och detta gick vi självklart med på. Det jag vill komma fram till här är att japanerna måste vara det snällaste och mest generösa folket som jag någonsin stött på. Japanerna är även mycket nyfikna på oss västerlänningar. Det har hänt flera gånger att folk vevar ned rutorna och hejar på oss eller om vi bara går förbi folk så vinkar de glatt och ler.

En annan sak som jag också har lagt märke till är att det står vending machines lite varstans i landet. Så blir du törstig behöver du inte oroa dig, bara du har lite mynt så löser det sig alltid.

Den tredje reflektionen jag har handlar faktiskt om vädret. För i onsdags var det 20 grader ute, alltså supervarmt med tanke på luftfuktigheten också. I torsdags regnade det och var kallt som tusan. De två senaste dagarna har det snöat istället. Jag förstår inte vad som händer när det ena dagen går från sommarvärme till att en annan dag snö i mängder.

Den fjärde och sista reflektionen handlar om maten. I Japan äter man mycket varierad mat, dock är det ALLTID ris som gäller som tillbehör. Är redan trött på riset. Men även om maten i sig är varierande så får man så otroligt lite mat varje gång. Tro det eller ej men jag har faktiskt gått ned 3 kilo sen jag åkte hemifrån. Fortsätter det så här kommer jag att tyna bort till slut.

IMG_2275 IMG_2307 IMG_2304 IMG_2265

Bild 1: Övre t.v. Dessa bilar är otroligt kubiska och fula. De är även mycket populära och säkert väldigt effektiva.

Bild 2: Övre t.h. Denna allé är omringad av körsbärsträd och finns utanför mitt rum.

Bild 3. Undre t.v. Dessa hundar kunde man köpa i en butik som jag var inne i, kändes otroligt makabert med sådana små montrar som de hoppade runt i.

Bild 4. Undre t.h. Här bor jag, man kan faktiskt se mitt fönster också, 5:e fönstret från höger på undervåningen. Träden ni kan se är körsbärsträd och kommer förhoppningsvis att bli supervackert när det blommar.

Tack för denna gång, jag hoppas att jag kan lägga ut ett nytt blogginlägg inom en snar framtid igen. 🙂

Annonser
Categories: Akita, Under resan | 4 kommentarer

Inläggsnavigering

4 thoughts on “Första veckan gjord!

  1. Jenny Andersson

    Japanörden i mig skriker av avundsjuka 🙂 Kommer ha typ tusen frågor åt dig de närmaste veckorna XD

  2. Gunvor Carlsson

    Du får inte gå ner 3kg i veckan!!! Det är så roligt att läsa din blogg och se lite bilder på din omgivning. Det kommer att gå jättebra för dej. Kram!

  3. Ingela Carlsson

    Det är verkligen roligt att se hur du bor! Ser fram emot fler bilder 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: