Händelserika dagar

De senaste dagarna har varit händelserika, det tenderar att bli så när man väl kommer in i det hela. Det mesta i praktisk väg har löst sig. Nu är det bara det med kurserna som jag ska fixa i morgon.

Det är nämligen så att jag har valt 4 kurser, som jag nämnde i det förra inlägget, men en av dessa kom jag inte in på, så jag måste kolla om någon hoppat av den i morgon eller om jag måste välja en annan. Men jag ska tydligen ändå gå på den för att visa intresse för att jag vill gå den. Krångligt, jag vet, men jag håller tummarna för att det ska gå vägen.

I går hade vi en så kallad Matriculation Ceremony, en ceremoni för att bli inskriven på universitetet. På denna ceremoni fanns bland annat vice guvernören från Akita Prefecture. Det fanns även andra höga höns inom skolans värld och så vidare. Gemensamt hade de att de var män, Japan är ett typiskt mansdominerat samhälle där kvinnorna inte har mycket att säga till om. På denna front har Japan mycket att lära. Nåväl, ceremonin var i allra högsta grad formell, från klädsel till uppträdanden och tal. Skönt att kunna få användning av sin kavaj åtminstone, alltid härligt att vara finklädd, det har jag då verkligen ingen emot.

Efter ceremonin åt vi en välkomstlunch och efter denna bestämde jag och några till att gå på en promenad i området. Vi gick förbi det stora, stora sportkomplexet. Det är enormt, med arenor för alla sporter. Förstår verkligen inte varför det ligger där det gör. Vi gick i vilket fall förbi detta komplex och hittade så otroligt mycket konstiga grejer, ni vet som man gör i Japan.

Vi hittade ett ställe där det bodde cirka 10-15 kattungar som kom fram till oss, vi hittade en övergiven damm, vi hittade ett nedblåst träd mitt på vägen, vi hittade en OTROLIG utsikt där man kunde se de höga bergstopparna vid horisonten, precis över en mycket vacker barrskog. Tillslut kom vi fram till vårt mål, ett stort område med massor av hinderbaneredskap, höga torn och dansbanor. Mitt i skogen, mitt ute i ingenstans. Flygplatsen ligger dock bredvid, där fick vi se flygplan både landa och lyfta. Jag är alltid lika fascinerad av hur flygplanen verkligen kan lyfta, fantastiskt. I alla fall, i det här området fanns det skyltar som varnade för björnar, då blev vi lite darriga och begav oss hem igen. Det var en mycket händelserik dag som slutade på ett riktigt roligt sätt också.

Då vi hade bestämt innan att vi skulle åka till Kappa Sushi gjorde vi detta. Det var ett sushiställe med rullband, där du kunde ta det som åkte förbi. Ville du ha något specifikt kunde du beställa det på en pekskärm och några minuter senare kom det ett så kallat ”bullet train” och stannade vid bordet så att man kunde ta maten, riktigt häftigt faktiskt. Det som var ännu bättre var att en tallrik kostade 7 kronor. Det var inte sista gången jag var där kan jag säga.

Idag började vi med lektioner, min enda lektion för dagen var East Asia Studies och läraren var fantastisk. Han var amerikan, någon diplomat typ och har skakat hand med Kim Il Sung, ni vet den gamla diktatorn i NordKorea, som faktiskt heter Demokratiska Folkrepubliken Korea.

Senare fram mot kvällen har jag faktiskt fått tummen ur och bokat resa under Golden Week, en vecka med massa ledigheter. Det är japanerna längsta ledighet under året (6 dagar) och efter denna brukar de bli deprimerade. Jag har bokat resa till ön Hokkaido, norr om Akita, och staden Sapporo, staden som höll i vinter-OS 1972. Detta för att mina två klasskamrater Oskar och Klara ska vara där, så det ska bli kul att träffa dem igen.

Till helgen åker jag även till Tokyo, det gäller att upptäcka så mycket som möjligt när jag ändå är här. Känns som att det inte blir så extremt vanligt att åka till Japan.

IMG_2316 IMG_2327 IMG_2333 IMG_2357 IMG_2344

Herrarna ni ser på bilderna är mina nyfunna svenska vänner, de har också en blogg, fast en bilderblogg, om ni är nyfikna kan ni ju gå in och kika på den: biginakita.tumblr.com

Det var allt för mig denna gång, nästa inlägg handlar förmodligen om helgen i Tokyo.

På återseende! 🙂

Annonser
Categories: Akita, Under resan | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Händelserika dagar

  1. Gunvor Carlsson

    Så otroligt mycket du får vara med om, hoppas du får en fin resa till Tokyo med ännu mer fantastiska upplevelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: