Galen helg i Tokyo!

Då var jag tillbaka i Akita igen, efter en galen helg i Japans huvudstad Tokyo, världens största stad med sina nästan 36 miljoner invånare. Jag kan säga att jag har aldrig sett så många människor i hela mitt liv, det var människor överallt.

Vi åkte till Tokyo i fredags, direkt efter japanskalektionen. Vi tog oss ned med ett så kallt Bullet Train. Dessa tåg är en av de bästa i världen och går i cirka 320 km/h. Sätena är mycket bekväma och allt är så smidigt. Tågen har en förseningsmarginal på 12 sekunder, där har SJ något att bita i.

I vilket fall så kom vi fram till Tokyo vid 4-tiden och vi hittade vårt kapselhotell som låg i stadsdelen Shinjuku ganska fort. Det ska även nämnas att Shinjukus tunnelbanestation är den station som tar mest passagerare i hela världen, 2 miljoner om dagen. Så allt i Japan är världsledande så att säga, otroligt fräckt att själv få uppleva det. För er som undrar vad ett kapselhotell är så kan jag berätta att det är ett måste i Tokyo, otroligt billigt men du får standard därefter också. Men ett annat sätt att uppleva kulturen på. Här kommer en bild på min kapsel: IMG_2393

Vi tog oss ut på stan så fort vi fått våra kapslar och bytt om. Så klockan var 18 när det riktiga äventyret började. Vi drog från bar till bar och det hände så många otroliga saker. För det första bodde vi 4 våningar ovanför en Shemale-bar, så redan vid hotellet började det konstiga. Vi hittade en robotrestaurang där människor i robotar spelade livemusik och serverade musik. Jag åt det bästa köttet i hela mitt liv, oxnacke och oxrumpa tror jag att det var, oerhört dyrt men verkligen värt pengarna. Vi fortsatte med att dricka tomatöl, besöka en rockbar i en källare med massa läskiga japaner och ukrainare. Allt detta hände innan klockan slagit 22. Vi drog senare till stadsdelen Roppongi, en stadsdel känd för sitt nattliv. Här hittade vi massor av afrikaner som ville sälja oss ”fina flickor” för ett bra pris. Vi träffade flera skandinaver och vi var kungar på dansgolvet och fick ställa upp på massor av bilder. Så vi gick runt i Roppongi fram till dess att klockan slog 4. Sen drog vi tillbaka till Shinjuku och sjöng karaoke. Vid 5-tiden gick vi och lade oss efter en av de märkligaste och roligaste kvällarna i mitt liv.

Vi var tvungna att checka ut vid 10-tiden, även fast vi skulle stanna en natt till. Detta för att de skulle städa och ha sig. Så vi drog ut på stan och upptäckte Shibuya och fler stadsdelar. Vi fick faktiskt komma till världens största (ovanligt) fiskmarknad i Tsukiji. Oturligt nog stängde de när vi kom men vi fick se några stora och fräcka fiskar. Vi var extremt trötta så det blev inte så mycket sightseeing som jag hade hoppats på. Vi fick gå tillbaka till hotellet och sov en timma vid 16-tiden för att sedan gå ut igen. Vi drog till Roppongi denna kvällen också för att det var så otroligt fräckt. Vi träffade ett gäng danskar från Danmarks public service radio och hängde med dem under kvällen. Vi gick till en shotbar som var väldigt sunkig, inget kul alls. Denna kvällen var inte lika rolig som den förra. Men helt okej ändå, det var ungefär samma procedur och det slutade med att vi sjöng karaoke. Klockan 5 kom vi hem och sov i drygt 4 timmar.

På söndagen skulle vi ta tåget 16:20 så vi bestämde oss för att dra till Ginza. Ginza är ett rikemansområde och det var så tyst och skönt, lika tyst som på landsbygden i princip. Hela Tokyo var så rent och tyst och fint. Bästa staden jag någonsin besökt tror jag. Det kommer att bli mer besök där.

Det var väl ungefär det jag hade att säga om Tokyo. Här kommer några bilder från helgen: IMG_2436 IMG_2403 IMG_2364 IMG_2474 IMG_2478

Igår var det faktiskt min födelsedag, även fast det inte kändes så alls. Jag fick uppleva en nederländsk uppvaktning som innehöll massa pussar och kramar, överraskande men en rolig uppvaktning som jag ska komma ihåg. Jag har fått skypa med hela familjen nu vilket också var roligt. Det kom ett otroligt brev på posten också från min mamma. En kaviartub, som jag har längtat efter det, nu ska jag vräka i mig äggmacka på äggmacka! 🙂

Dagen spenderades mest med att plugga japanska tecken och fraser. Vilket faktiskt är riktigt roligt, börjar lära mig en hel del, för tempot är väldigt högt när man pluggar japanska. Språket är enkelt komponerat men alla tecken gör det mycket svårt.

Det har inte hänt mer än så här, vilket ändå är ganska mycket, sen senaste inlägget. Jag får skriva här snart igen. Hade bra så länge och till er som precis vaknat:

Ohayoo goizaimasu!

Annonser
Categories: Akita, Tokyo, Under resan | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Galen helg i Tokyo!

  1. Ingela Carlsson

    Vilken upplevelse! 🙂 Är avundsjuk på dig! Hade varit toppen och få uppleva Japan:) Njut av kaviaren 🙂 Kram Mamma

  2. Gunvor Carlsson

    Den födelsedagen glömmer du väl aldrig! Så roligt att det blev så lyckat i Tokyo! Du har fått vara med om väldigt mycket på den korta tid du varit där! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: