Tillbaka till vardagen?

Efter att ruset från Tokyo lagt sig (inte rus som i alkoholrus utan som glädjerus) har jag nu återhämtat mig och vardagen börjar infinna sig på riktigt. Nu går jag egentligen bara och väntar på att körsbärsträden ska slå ut, vilket de kommer att göra inom två veckor. Jag går även och väntar på Golden Week, som jag tror kommer att bli riktigt roligt.

Jag har nu fått ta del av alla kurser jag ska läsa under terminen och jag måste säga att det blir riktigt bra. East Asia studies och Global studies är två väldigt simpla baskurser med samma lärare. Han som jag nämnde i ett tidigare inlägg som är en före detta diplomat. Jag måste bara berätta en lite anekdot om honom. För jag satt nämligen och googlade hans namn eftersom han varit diplomat och jag då drog slutsatsen att det måste finnas något intressant om honom. Besviken blev jag inte heller, för på den andra träffen kom nämligen en tidningsartikel upp. Rubriken löd ungefär så här på svenska: Ex-diplomat dömd för olaglig användning av inflytande. Han hade tydligen tagit emot mutor från en koreansk bussinessman. Han fick skyddstillsyn och böter men kunde lika gärna fått sex månaders fängelse. Herregud, Japan slutar aldrig att förvåna. Men i alla fall tycker jag att det är otroligt intressant att lyssna på honom och jag gillar hans härligt sköna amerikanska dialekt. Så kort och gott sagt gillar jag de kurserna.

En annan kurs jag har är som ni redan vet Japanese 101 som går i ett hiskeligt tempo. Jag har redan lärt mig över 40 tecken och det har inte gått en vecka än. Fortsätter det så här kan jag prata flytande japanska när jag kommer hem.

Den sista kursen jag läser började jag med i dag. Den heter Urban Geography och denna läser jag istället för Criminal Justice Through Film and Literature, som var full men ändå inte rolig för jag gick på en lektion ändå. Så det var lika bra. Urban Geography verkade helt okej, 6 personer i klassen och läraren menade på att vi var väldigt få och att vi kanske skulle få hemstudier vissa dagar istället, vilket jag tycker är riktigt trevligt då jag är van vid det hemifrån. Denna kurs kommer nog dock att kräva en del plugg och hemstudier på riktigt.

En annan sak som är bra är att i tre av de fyra kurserna jag läser används inga böcker, så jag sparar tusenlappar på detta och det är jag glad för, eftersom det gick åt en hel del i Tokyo, lite för mycket kanske…

Jag har även fått ett mail från skolan och skrivit på en lapp som gör att jag kan åka till Lake Tazawa och Kakunodate dagen innan jag ger mig av till Sapporo, den 29 april alltså. Lake Tazawa är japans djupaste sjö och rymmer många myter och hemligheter och är ett av ställen jag verkligen vill besöka här. Kakunodate är en  liten stad cirka en timma utanför universitetet som är otroligt populärt under körsbärsblomningen, precis då jag åker dit. Staden har en flod där träden bildar en allé av körsbärsblomningar, ska tydligen vara otroligt vackert så denna dag ser jag mycket fram emot.

Igår hade jag min första fotbollsträning, eller egentligen var det futsal, det vill säga inomhusfotboll. Det var riktigt kul, dock blir det inga matcher utan bara träning då det kostar för mycket och att jag bara är här under en tredjedel av säsongen. Men skönt att hålla igång igen, ska nog snart börja gymma och dra ut och springa också, så man håller sig någorlunda i trim och inte tappar det lilla man byggt upp, både i muskler och kondition. Oavsett vad så blandade och gav japanerna i sin fotbollskunskap och utövande. Men jag kan tycka att det är riktigt skönt att de är seriösa men ändå inte stenseriösa utan att de har kul och lattjar också, det är så jag vill ha det. De har en fest på fredag som jag tänkte gå på, för att lära känna de lite extra.

Summan av kardemumman är väl att jag börjar anpassa mig till vardagslivet här i Japan nu. Börjar kännas bättre och bättre, och det händer ju roliga grejer nästan hela tiden.

Hade så bra så länge!

 

Annonser
Categories: Akita, Under resan | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Tillbaka till vardagen?

  1. Gunvor Carlsson

    Underbart att höra att du trivs bättre och bättre. Morfar och jag läser med glädje din blogg då du skriver både roligt och intressant. Du har ju varit med om så mycket på denna korta tid så du kommer att vara sprängfylld med minnen när du kommer hem. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: