Sakura Weekend

Idag måste jag skriva ett inlägg: Så har jag gått och tänkt hela dagen, dels för att jag vill berätta om helgen och dels för att jag åker till Sapporo på onsdag och i morgon åker jag på upptäcktsfärd inom prefekturen så jag kommer inte att få någon tid att skriva förrän om drygt en vecka igen.

Livet flyter på och jag lär känna fler och fler, speciellt japaner. Alltid kul att höra en ny historia. I fredags hade jag och mina två housemates, alltså de som bor i lägenheten med mig, bestämt att anordna en förfest. Vi samlade vänner och hade det riktigt kul. Det kom fram en och annan hemlighet som japanerna bar på, de är inte så oskuldsfulla som många tror, men mer än så säger jag inte. En av mina housemates hade gjort som typ tapas som vi åt och den andra hade med sig baltisk/rysk/polsk sprit och öl. Det var en salig blandning av allt möjligt på bordet och det blev en mycket lyckad kväll. Jag, jag bjöd på billig, fakeöl som de kallade det.

Dagen efter var en lugn dag så att säga, dock var det otroligt vackert väder så jag och Shun, som han heter, killen med östeuropeiska spriten, tog en promenad runt parken som ligger på andra sidan vägen. Det var en härlig promenad och jag fick se en hel del körsbärsträd som blommade. Det är otroligt vackert med körsbärsblomningen måste jag säga. Träden är helt tjocka, precis som om det vore massa god sockervadd överallt, även om inte sockervadd är så gott, men det ser gott ut. Det var även planerat att jag skulle följa med Shuns vänner på en cykeltur till havet, men de hittade ingen cykel jag kunde låna så jag fick snällt gå hem igen, Shun följde inte heller med dem då. Resten av kvällen spenderade jag med cola och chips och massa bra serier.

I går, söndag, drog jag och svenskarna in till Akita City för att utforska deras lilla festival som anhålls varje år när körsbärsblomningen är på topp. Festivalen var jättemysig och vi hann se Akita Skyline, ett tempel, en fin park och olika uppträdanden. Satte oss och kikade lite baseboll också men det var inte så kul.

 

Faktiskt hade jag inte så mycket att skriva om, men i nästa inlägg kommer det att finnas hur många saker som helst att läsa om. För att ge er en liten teaser kan jag ju berätta att det kommer att innehålla bland annat: Lake Tazawa ko, Japans djupaste sjö, Kakunodate och dess Sakura Festival samt massor med roliga upplevelser i Hokkaido, den nordligaste ön i landet, där Japans största nationalpark finns, aktiva vulkaner och varma onsens (heta källor). Dessutom kommer jag att träffa två kära vänner från Kalmar så STAY TUNED.

Hade så bra så länge! 🙂

Här kommer några bilder från helgen som varit:

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser
Categories: Akita, Under resan | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Sakura Weekend

  1. Okänd

    Underbar idé med ett bildspel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: