Golden Week 1

Sådär ja, nu har Golden Week passerat och vardagen har börjat igen. I Japan finns det något som heter Majdepressionen, det vill säga en depression som inträffar strax efter Golden Week. Varför? Jo, för att det är deras längsta ledighet på året och det är otroligt stressigt och jobbigt att komma tillbaka till verkligheten.

Själv kan jag tycka att det är patetiskt, jag kan tycka att det är skönt att komma in i vardagslivet igen och inte susa runt för mycket överallt. Men, japanerna är ett oerhört originellt folk. Min Golden Week har varit riktigt trevlig och jag tänker inte skriva om hela min vecka i detta inlägg. Jag tänkte göra som så att jag delar upp inlägget i två delar. En del som handlar om tisdagen 29 april, första dagen på Golden Week då jag åkte på en busstur till Kakunodate, Lake Tazawa och något ställe som sålde mjukglass gjord på sojasås. Den andra delen, som kommer en annan dag, handlar om min resa till Hokkaido och mina dagar som genuin turist i ”The Land of the Rising Sun”.

För att ni ska få en bra överblick tar jag det i kronologisk ordning.

Det började med att jag steg upp tidigt på tisdagsmorgonen den 29 april. Bussen skulle gå vid 08:30 och ta oss runt de mest sevärda platserna i Akita Prefecture. På bussen hamnade jag bredvid en rolig och sprallig korean, från Busan, men bosatt i Seoul. Han gillade fotboll så vi hade mycket att prata om 🙂 vi pratade även om dryckeskulturen i våra respektive länder och annat prat. Hur som helst var vårt första stopp det längsta stoppet, vi skulle stanna i Kakunodate i tre timmar. Här pågick det en Sakura Festival, alltså en festival för körsbärsblomningen. Det var riktigt vackert och jag har många fina bilder från denna resan. Staden är känd för sina körsbärsträd men även för deras historiska byggnader så som fint bevarade Samuraihus. Vi var inne i två av dessa och det var intressant att se hur små de måste ha varit, för vid varje dörr var jag tvungen att ducka för att inte slå i huvudet, och då är jag ändå inte så värst lång. Vi gick runt staden och bara upptäckte allt som gick att upptäcka, åt god mat och dryck och glass. Vadade med fötterna i den iskalla floden och tog selfies mitt i träden.

Efter att vi upptäckt färdigt staden så tog bussen oss till nästa ställe. Detta stället var Lake Tazawa, Japans djupaste sjö på 423 m. Det är en kratersjö med höga och majestätiska berg runt om. Här åt jag också en glass, en mjukglass som smakade vanilj och rosor, helt okej. En hel del folk badade här men inte jag, för jag är väl en badkruka, det var kanske 10 grader i vattnet, usch. Vi tog massa bilder på en känd staty som jag inte visste något om förutom att jag sett den på google ett antal gånger när jag sökt på Akita Prefecture. Den var känd så jag fotade extra många gånger, precis som jag brukar göra.

Efter detta stoppet stannade vi en sista gång på något ställe som sålde mjukglass gjord på sojasås. Men eftersom jag redan ätit två glassar tänkte jag att det fick räcka. Dessutom hörde jag från folk att den inte alls var så god, så jag missade nog inte så mycket. Vid fyra tog vi tag i allt och drog hem. Otroligt rolig dag men den tog på krafterna. Eftersom jag skulle upp dagen efter för att åka till Hokkaido drog jag hem och packade och förberedde mig.

Resan till Hokkaido får ni i ett annat inlägg. Men jag nedan bifogar jag ett bildspel från denna dag så att ni har något att titta på. Alltid roligt att se på bilder som jag beskrivit för er, hoppas jag i alla fall.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser
Categories: Akita, Kakunodate, Lake Tazawa, Under resan | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Golden Week 1

  1. Ingela Carlsson

    Fantastiska bilder!! 🙂 Du är duktig på att fota och ta många bilder! Härligt att se vad du till viss del har upplevt. Inte utan att man är avundsjuk! Kram 🙂

  2. Gunvor Carlsson

    Så fantastiskt! Bilderna och berättelsen , allt jättebra. Det är många intryck som ska sorteras och jag tycker du är jättebra på detta. Ser fram mot nästa , morfar jätteimponerad ! Kramar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: