Mr. Perfect

Riktigt längesedan jag skrev ett blogginlägg nu faktiskt, det beror väl egentligen på att jag inte har så mycket att berätta. Eller, det finns alltid historier att berätta men vissa är inte alltid så roliga att lyssna på.

Jag har pluggat en hel del och har ett nytt smeknamn i japanskan. Detta är ju min blogg så jag måste få skryta i den, eller hur?! Smeknamnet är Mr. Perfect, min Sensei (lärare) kom namnet faktiskt. Detta på grund av att jag fått alla rätt på det mesta jag gjort, förutom det senaste provet vi hade, då fick jag 98/100….! Men jag ska väl inte klaga, japanska är väldigt roligt och det är riktigt roligt att kunna läsa skyltar, bilar och matvaror även om jag inte alltid förstår vad det står. De andra ämnena är inte mycket att hänga i granen, jag hoppas väl att jag klarar dem utan att vara så märkvärdig.

I tisdags förra veckan var vi på en restaurang som serverade Okonomiyaki, en japansk variant av pizza kan man säga, fast det liknar mer omelett egentligen. Du sätter dig på golvet på en liten dyna och på bordet framför dig har du en stor stekyta. Sen beställer du in en skål med ingredienser, vitkål, ägg och resten är valfritt. Riktigt gott var det måste jag säga, och mycket enkelt att göra så om ni vill testa när jag är hemma så är det bara att komma hem till mig!

En annan rolig sak på matfronten är att jag köpt mig en mixer, kostade inte ens 200 kronor. Så nu gör jag olika shaker, juicer och smoothies, riktigt roligt är det! Jag har även hittat havregryn, eller som det heter på japanska, otomiru. Så nu kan jag äta nyttig frukost också!

Detta är väl egentligen det roliga som jag har att berätta som har hänt. Men jag har faktiskt några reflektioner som jag tänkte dela med mig av och som jag funderat en bit på här.

Den första är att vädret är väldigt konstigt i dessa områden. Min första vecka var jag med om både snöoväder och 20 grader och solsken på två dagar. Nu på sistone har det växlat från att vara närmare 30 grader för att dagen efter vara spöregn och gå ned till 12 grader. Jag gillar inte riktigt det för jag vill veta hur jag ska kunna klä mig, om jag ska ha shorts eller jacka. Om 3-4 veckor kommer även regnperioden, men bara det är varmt så är jag faktiskt nöjd, har fått nog av kylan nu, speciellt när jag ser alla härliga sommarbilder hemma i Sverige.

Eftersom det regnar så mycket tycker jag det är roligt, trevligt, underbart att det inte finns några mördarsniglar här, inte en enda snigel har jag sett, däremot har jag sett insekter stora som handflatan i princip. Finns en art som kallas för Giant Hornet, en geting som är bokstavligt tala lika stor som handen. Den har jag dock inte sett än, kanske är tur.

En sista rolig grej är att istället för glassbil har de i detta land en Ramenbil som kör runt och tutar roliga melodier. Ramen kanske jag redan berättat för vad det är, men om jag inte gjort är det nudlar som är gjorda på vete och man har goda grejer i. Supergott, men jag har tyvärr inte testat Ramenbilen än.

Det var nog allt jag hade så här långt. Snart händer det mycket bra grejer så jag hoppas att ni fortsätter följa mig. Ha det så bra så länge så hörs vi! 🙂

Annonser
Categories: Akita, Under resan | 3 kommentarer

Inläggsnavigering

3 thoughts on “Mr. Perfect

 1. Ingela Carlsson

  Som vanligt ett roligt inlägg 🙂 Du räknar väl med att bli tilltalad Mr Perfect även här hemma!
  Kram 🙂

 2. Stina

  Jag vill prova Okonomiyaki när vi är i Kalmar igen! Kanske det blir nya grejen istället för tacofredag? 😉 Vi ses om några veckor!

 3. Jebban

  Akta dig för Giant Hornet!
  Deras gift kan få huden att smälta om du blir stucken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: