Midterm Week

Att det är så otroligt varmt här i Akita hade jag inte förväntat mig kan jag säga! Har alltså varit runt 30 grader nu i nästan 2 veckor och kommer att fortsätta. Egentligen ska jag inte klaga, men det går knappt att vistas ute längre, så fort jag rör mig svettas jag flera liter.

Apropå värmen har jag och de andra svenskarna bokat resa till paradiset Okinawa. Åker 4 juli och är tillbaka 13 juli. Missar en vecka i skolan men det känner jag att det är det värt flera 1000 gånger om. Missar ändå inte så mycket. Så om ni är nyfikna på hur Okinawa ser ut är det bara att googla. Vi ska bo i Naha, Zamami Island och Nago. Hotellen vi ska bo på heter: Hilton Okinawa Chatan Resort, Hotel Yuguf Inn och Pension Patio House Reef. Snorkla, njuta och bara insupa atmosfären. Så nu är det bara en nedräkning till Okinawa, sen efter det händer det bara roliga saker. Antagligen drar jag till Mount Fuji och senare, efter skolan är slut blir det Kyoto och närområden. Så juni är egentligen bara en språngbräda nu, fast där har jag ju VM i Brasilien att se fram emot, lär bli många sömnlösa nätter. För nu är det faktiskt bara nedförsbacke med massa roliga saker att göra.

Det finns dock nackdelar med värmen; en är att det kryllar av kackerlackor här, de springer runt lite varstans och helst klättrar de på dörrar och fönster, så det är bäst att stänga myggnätet om du vill ha öppet fönster. Dörrar kan inte vara öppna för då är det inte jättekul att trampa runt. Det är även jobbigt att spela tennis, som jag börjat med nu, har köpt mig ett tennisrack och det är riktigt kul att spela faktiskt. Men i denna värmen flyter jag, som sagt, bort!

Senaste veckan har jag haft väldigt mycket att göra i skolan. Det har varit tre olika prov; i japanska, geografi och East Asia studies. I japanskan fick jag 100%, Mr. Perfect som jag är! I geografin klarade jag mig trots att jag knappt pluggade alls, också härligt. I det sista provet kändes det bra, har dock inte fått resultatet än. Så nu är Midterm Week över och jag har inte så stora saker att göra i det närmsta.

I söndags åkte jag med en buss till ett ställe som hette The Boon, ett ställe där man kunde gymma, bada, och gå till onsen. Det var mysigt och ljuvligt väder såklart. Hände väl inte så överdrivet mycket mer kan jag inte säga.

Här kommer några bilder från den gångna tiden. Det finns även mer bilder på instragram om ni är sugna att titta. Kolla bara i högerspalten på min startsida så kommer ni dit.

 

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser
Categories: Akita, Under resan | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Midterm Week

  1. Ingela Carlsson

    Som vanligt en innehållsrik blogg med fina bilder 🙂 Kram/Mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: