Hejdå Akita!

Att jag nu sitter här, på mitt rum i Akita, näst sista dagen här uppe i norra delarna av Japan är väldigt konstigt. Jag har haft många stunder då jag verkligen sett fram emot att få åka hem, att få slippa detta tråkiga ställe. Jag har dock haft fler tillfällen då jag verkligen insett vilket privilegium det är att få ha gjort en sådan här resa. Så mycket jag upptäckt och fått uppleva, så mycket har jag knappt upplevt i hela mitt liv innan resan. Så det är med en nostalgisk känsla jag nu packar ihop mina sista saker för att i morgon styra vidare mot varmare breddgrader, närmare bestämt Kyoto/Nara/Tokyo/Mount Fuji.

Akita har lärt mig mycket, det viktigaste måste vara att det alltid går att ha kul, allting blir vad man gör det till. Eftersom närmsta stad ligger en bit bort och kollektivtrafiken inte är den bästa blir det att man ofta stannar i närheten av campus. Vi har börjat spela tennis, frisbeegolf och tränat i mängder, några cykelturer har det också hunnit med att bli. Sen har jag träffat en rad nya bekantskaper från alla världens hörn, vissa kommer jag aldrig mer att se, antagligen handlar det om de flesta, men det finns en och annan som skulle vara riktigt roligt att träffa igen, som inte alls är omöjligt att träffa heller.

Men, som sagt, resan är inte helt slut ännu, jag har fortfarande en vecka kvar och jag kommer att få uppleva delar av Japan jag inte upptäckt än. Jag vill inte berätta för mycket om vad jag har planerat, men nog ska det bli spännande att få berätta om mina, något udda upplevelser under denna veckan. För det jag kommer att göra denna vecka är något jag sett fram emot under större delen av resan och även tänkt att jag vill besöka innan jag visste att jag skulle studera här. Äventyret från min sista vecka kommer jag att publicera på måndag kväll lokal tid så då har ni något nytt att ser fram emot.

Jag kommer att sakna Akita en hel del, i denna region har jag funnit saker jag aldrig skulle kunna drömma om, något som aldrig skulle gå att göra i Sverige. Det roligaste har varit att kunna få komma bakom turismen, vilken är inte stor i denna region ändå, men jag har fått interagera med lokalbefolkning, fått komma bakom kulisserna på en rad olika saker och fått upptäcka den underbart, vackra naturen.

Tack och hej från Akita!

Annonser
Categories: Akita, Under resan | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: